De kracht van biodiversiteit op je huid

BIODIVERSITEIT: HET GEHEIM NAAR EEN GEZONDE HUID

We weten inmiddels allemaal dat in de natuur de biodiversiteit de enige betrouwbare manier is om te beoordelen of een omgeving gezond is of niet. En de huid is geen uitzondering, want als het gaat om een gezonde huid, is microbiĆ«le biodiversiteit alles. 


Je hebt vast wel eens gehoord van de darmmicrobioom of ook wel de darmflora genoemd. Net zoals de darmen heeft jouw huid ook een eigen huidflora. 


Alles staat met elkaar in verbinding. 


Maar de vraag luidt:  

Krijg je een allergische reactie 


Waarom ik geloof in het principe van de binnen en buitenkant herstellen?

Door mijn eigen ervaring.

Aan het begin van mijn vervelende ervaring met een huidprobleem ging ik er alles aan doen om van dit probleem af te komen. Ik werkte immers destijds al als huidspecialist dus ik had alle agressieve behandelingen en middeltjes bij de hand. 

Resultaat?  Het probleem werd steeds erger. Mijn huid gevoeliger met nog meer ontstekingen. 


Toen ik mijn huid aan de buitenkant ging herstellen met huid-identieke producten en ook met het principe “LESS IS MORE” knapte mijn huid zo goed op. 

Maar helaas bleven er ontstekingen opzetten op mijn kaaklijn en toen wist ik ook zeker dat ik dit moest oplossen om aan de binnenkant te werken.


Mijn kijk op huidgezondheid is daardoor helemaal omgeslagen. 


Tegenwoordig staan wij steeds meer bloot aan  zoals uitlaatgassen, chemische dampen van schoonmaakmiddelen en cosmetica


Bij aanschaf van Joomo body & face wash krijg je het Skin Recovery Plan gratis toegestuurd via de mail. Dit plan is gekoppeld aan het product en staan daarnaast ook nog handige tips in hoe je je darmflora in balans kan krijgen met nog wat leefstijl adviezen. ×