Menu

Over Mayra

Welkom

Allereerst wat leuk dat je er bent! Mijn naam is Mayra

Waarom ik gestart ben met “De Huid Diëtiste”

Holistische Visie

Hoe het lichaam in elkaar steekt fascineert mij. Alles staat met elkaar in verbinding en de huid vertelt ook of een lichaam gezond is of niet. De huid kan je zien als spiegel voor jouw gezondheid. De producten die je op de huid smeert, de voeding wat je inneemt, de gedachten die je hebt heeft allemaal invloed op de gezondheid van de huid. 

Ik heb dan ook vergeleken met vele andere huidspecialisten een andere kijk op de manier van behandelen. Door het uitgebreide consult gaan wij kijken welke behandeling het beste voor jou aansluit. Op welke gebieden er extra aandacht mag worden gegeven want iedere huid is immers uniek.

“Taking care of your skin is more important than covering it up”

“Mijn missie: op een holistische manier mensen helpen om een gezonde en stralende huid te krijgen.

Mijn persoonlijk verhaal

Toen ik al werkzaam was in de schoonheidsbranche kreeg ik ineens heel erg last van een ongezonde huid. Roodheden (gevoeligheid) en pijnlijke onderhuidse ontstekingen over heel mijn gezicht.

Ik baalde daar zo ontzettend van dat ik er alles aan deed om het weg te krijgen. Bij mijn toenmalige baan werkte ze met chemische- en kruidenpeelingen. Ik onderging dus met regelmaat deze behandelingen. Mijn gedachten hierbij was als ik de buitenste huidlaag eraf haal dan komt er een nieuw fris huidje tevoorschijn. Niets was minder waar en ik maakte het op deze manier van behandelen erger. Mijn huid werd daar zo gevoelig van dat ik op een gegeven moment geen producten en behandelingen meer kon verdragen.

Ik kwam toen gelukkig in aanraking met de producten van Dermaviduals. Hun filosofie sprak mij aan en ik ben gaan starten om een aantal producten van hun te gebruiken. Puur alleen gericht op het herstellen van de huidbarrière. Binnen een maand zag je mijn huid opknappen. De gevoeligheid/roodheid en de onderhuidse ontstekingen op mijn voorhoofd verdwenen vrij snel. Hier was ik al heel dankbaar voor.

Maar helaas bleven de ontstekingen op mijn kaaklijn en wangen komen. Ik wist toen dat dit van binnenuit kwam. Bij mij lag de oorzaak iets gecompliceerder. Ik had namelijk 6 jaar eerder een borstvergroting laten doen. Hoogstwaarschijnlijk kwamen al mijn klachten inclusief de huidklachten voor een groot deel van de siliconen die zijn gaan zweten door mijn lichaam. Een van de klachten die konden ontstaan door de rondzwevende siliconen is het ontstaan van allerlei voedselintoleranties. Ik heb de siliconen laten verwijderen uit mijn lichaam. En een paar weken na de operatie had ik aanpassingen gedaan aan mijn dieet. De ontstekingen op mijn gezicht waren niet veel later verdwenen.

Zelfvertrouwen en mentale gezondheid

Mijn huidprobleem heeft ook veel impact gehad op mijn zelfvertrouwen. Ik heb uiteindelijk mijn baan opgezegd. “Hoezo gaat iemand naar een huidspecialiste luisteren die zelf geen gezonde huid heeft?” waren mijn gedachten. En toen dat ook nog werd bevestigd door mijn werkgever had ik besloten om te stoppen.  

Nu zoveel jaren verder kan ik dit allemaal zien als een cadeau. Het had zo moeten zijn dat dit mij overkwam zodat ik meer mensen kan helpen om zich goed te laten voelen in hun eigen huid. Ik heb nu ook veel meer kennis opgedaan door mijn studies en mezelf ontwikkeld tot een zelfverzekerde huidspecialiste.  

Meer over mij

Als klein meisje speelde ik vaak als heksje op de boerderij van mijn oma. Ik verzamelde allerlei planten en maakte daar zogezegd een “heks soepje” van. Ik kon en kan nog steeds zo genieten van buiten in de natuur zijn.

Als puber keek ik vaak al op verpakkingen van huidverzorgingsproducten en zocht uit wat er in de producten zat. Ik was dus al op jonge leeftijd bezig met “clean beauty”. Ook lagen mijn interesses op jonge leeftijd al in preventie van huidveroudering. En vind ik het leuk om op een natuurlijke manier huidverjonging te creëren.

“Door mijn studies en werkervaring ben ik er gaandeweg steeds meer achter gekomen waar mij hart sneller van gaat kloppen. En dat is wanneer ik mensen kan helpen om een gezondere en stralende huid te krijgen.”

Kijk gerust verder op mijn website. Mocht je vragen hebben dan laat een bericht achter.

Hopelijk mag ik je snel verwelkomen in mijn salon!

Lieve groet,

Mayra – De Huid Diëtiste

Lieve groet,

Mayra – De Huid Diëtiste

Opleidingen

  • Huidspecialist niveau 4
  • Voeding & Diëtetiek
  • Orthomoleculaire voeding
  • Huidproblemen
  • Corneotherapy
  • Cursussen huidverbetering