Micro Needling

Wat is Micro Needling?

Micro needling is een huidverbeterende behandeling met vele voordelen. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen zonder de opperhuid te beschadigen.

Resultaat na 1x behandelen

Waar de behandeling voor wordt ingezet:

 • Huidveroudering
 • Pigmentvlekken
 • Ouderdomsvlekken
 • Zonschade
 • Acne littekens
 • Littekens

De effecten van de behandeling:

 • Een meer gladde en frisse huid
 • Minder rimpels en fijne lijntjes
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Vermindering van pigmentvlekken
 • Acne littekens herstellen
 • Verfijnen van de porie structuur

Werking van de Micro needling

Tijdens het needlen worden er kleine wondjes gecreëerd in de huid met als doel om direct de celdeling te stimuleren en te herstellen. Er wordt gewerkt met kleine, steriele naaldjes die met snelle beweging over de huid gaan. Dit zorgt ervoor dat de in de diepere huidlagen op een natuurlijke manier het herstelproces in gang wordt gezet.

De tussenliggende huid bestaat uit 85% uit fibroblasten. Fibroblasten zijn de fabriekjes van de huid en maken collageen, elastine en hyaluron aan. Het is bekend dat deze na je 25ste levensjaar afnemen en daardoor verliest de huid zijn stevigheid en elasticiteit. Door de prikkeling in het bindweefsel komen er groeifactoren vrij en deze zorgen ervoor dat de fibroblasten toenemen en verspreiden.

De celdeling krijgt hierdoor een enorme boost en littekens en rimpels verminderen hierdoor geleidelijk, waardoor de huid er steviger en egaler uit gaat zien. De buitenste laag wordt weer mooi dun en de producten die worden ingezet tijdens de behandeling worden beter opgenomen. Tevens worden de oppervlakkige pigmentatie en ouderdomsvlekken en zonschade vervaagd.

Resultaat na de behandeling

Direct na de behandeling ziet de huid er rood uit. Dit kan een aantal dagen aanhouden. Bij de oppervlakkige behandeling blijft dit bij roodheid en bij de intensievere behandeling kunnen er kleine bloedpuntjes ontstaan. De huid is volledig hersteld na 5 dagen.

Het is wel belangrijk om te weten dat je na 24 uur weer producten mag aanbrengen die zijn toegestaan en dat het belangrijk is om je huid goed te beschermen met een SPF.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Het proces van de natuurlijke herstelling van de huid duurt een aantal weken tot maanden. Huidverbetering is zichtbaar na 3 tot 4 weken. En de collageen verbetering is zichtbaar na 6 tot 8 weken. Er zijn meestal ook meerdere behandelingen nodig wil je echt mooi resultaat gaan zien.

Is de behandeling geschikt voor jou?

Wil je graag iets verbeteren aan je huid, maar weet je nog niet zeker of dit een geschikte behandeling is voor jou?

Je krijgt een gratis intake-gesprek. Tijdens de intake wordt er gekeken naar de huid en vullen wij samen een vragenlijst in. Er zijn namelijk een aantal contra-indicaties waardoor de behandeling niet mag worden uitgevoerd.

Wil je op voorhand toch meer informatie over de behandeling? Twijfel dan niet om contact op te nemen met mij.

×